Mágia pohanské kulty New Age Sekty

Veda a peklo

12.11.2011 22:22

Zvukový záznam z pekla. Uverili mu milióny ľudí!

9.3.2011 | Spektrum

Kolský super hlbinný vrt je názov projektu ruských vedcov z roku 1970, ktorého cieľom bolo preniknúť do hlbín Zeme. Okolo projektu je dodnes niekoľko záhadných nevysvetliteľných otáznikov. Najviac verejnosť šokovali tajomné zvuky, pripomínajúce týraných a trpiacich ľudí, ktoré sa z hlbín Zeme ozývali. Narazili Rusi na skutočné peklo?

Cesta do pekla
Na super vrte pracovalo 16 vedeckých laboratórií. Ich cieľom bolo dosiahnuť bod, v ktorom sa prelína zemská kôra s plášťom. Do vŕtania sa pustili v roku 1970 na počesť 100. výročia narodenia Lenina. Dá sa povedať, že spočiatku sa napĺňaniu cieľa projektu darilo. Hĺbku 12 000 metrov sa podarilo dosiahnuť v roku 1983. V tomto bode sa však sovietski vedci zastavili a ďalších necelých 300 metrov vŕtali takmer 10 rokov. Dnes je Kolský vrt s hĺbkou 12 262 metrov najhlbšou dierou, ktorú má na svedomí človek.

Projekt bol v roku 1994 oficiálne zastavený, z dôvodov nedostatku financií. Skutočné dôvody sú však o niečo bizarnejšie. V 80-tych rokoch totiž v hĺbke vrtu geológovia zaznamenali ľudské hlasy. Neskôr ich popísali ako bolestivý ľudský krik aspoň tisícky trpiacich ľudí. Zvukový záznam obletel svet a mnohí ľudia začali v spojení s vrtom skloňovať slovo peklo.

Pred bránami pekla
Pekelné muky, ktoré tajomný zvuk pripomína boli naposledy zaznamenané tesne pred zakonzervovaním vrtu v roku 1994. Práve ich nevysvetliteľný pôvod bol podľa mnohých hlavným dôvodom ukončenia nákladného projektu. Ľudia sa báli, že peklo je blízko. Vedúci projektu vtedy povedal: „Ako komunista neverím v nebo a Bibliu, ale ako vedec verím v peklo“.

Pôvod zvuku, pripomínajúceho utrpenie a vzdychanie veľkého množstva ľudí nebol nikdy vedecky vysvetlený. Svedkovia, ktorí ho počuli na vlastné uši s týmto miestom viac nechceli mať nič spoločné. Najhlbšia umelo vytvorená diera na svete tak ostáva zahalená rúškom tajomstva a strachu z existencie skutočného pekla. Milovníci konšpiračných teórií sú však z tejto udalosti nadšení.

Tip: Vypočujte si zvuky, zaznamenané v Kolskom vrte vo VIDEU pod článkom. Upozorňujeme na čas 4:29, vtedy sa spustí zvuková stopa „z pekla“. Znie podľa vás takto peklo, alebo ide o mýtus?

Autor: Kubo
 

 

© 2011 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode